Godt arbejdstøj er selvsagt

Det giver sig selv at hvis man starter som lastbilschauffør så får man en lastbil at køre i. Det giver sig selv at hvis man starter som tømrer så får man noget værktøj at arbejde med.

Noget af det man så også burde kunne sige sig selv er at der burde gælde det samme for selve arbejdstøjet, det er bare ikke altid tilfældet. Det er som om man ikke helt anerkender at det at have professionelt arbejdstøj på når man arbejer for en virksomhed er noget man bør have.

Der findes flere brancher, hvor man ser at man forventer at medarbejderne (i særdeleshed lærlinge og elever) faktisk selv har deres egne arbejdsbukser og sikkerhedssko. Det er en underlig måde at prioritere ressourserne på i sin virksomhed og i et arbejdsmarked, hvor medarbejdere nemt kan skifte job så er det svært at forestille sig hvorfor det skal være på denne måde. Det burde jo være næsten modsat, hvor man den første dag fik 5 sæt arbejds smidt i favnen og så var det ellers afsted og hvis man sled tøjet op, så var det en god ting fordi man så har arbejdet hård for arbejdsgiver.

I stedet vælger nogle arbejdsgivere at lave en mindre tøjkonto, hvor man kan en gang eller to om året (hvis man kommer med hatten i hånden) få noget arbejdstøj til at have på og udføre sit arbejde i. Hvorfor er det ikke bare at i det slit sekund at de Birkenstock Træsko ikke længere passer eller de er begyndt at gnave og give vabler, så står der dagen efter en par nye træsko?

Det må da være endnu værre at have en medarbejder som ikke kan udføre sit job pga. dårligt arbejdstøj og det må da også være noget, hvor man som medarbejder overvejer om de “små sko” man går i i denne virksomhed virkelig er noget man gider at trækkes med – eller om man burde finde sig et andet job.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.