Billig god låsesmed

Vi har alle sammen nogle fobier eller mærkelige tvangstanker. Til hverdag lever vi med dem. Uden egentlig at tænke over det. Men her efter 6 måneder i lockdown, hvor vi har skullet bede om tilladelse til at gå udenfor, er det ligesom blevet tydeligere for nogle af os, at vi har en fobi. Selv har jeg en forfærdelig følelse, når jeg går udenfor. Jeg tjekker mindst 3 gange, at jeg har slukket for komfuret, og at jeg har mine nøgler med mig i tasken. Min veninde har lidt noget af det samme. Hun fortæller mig, at hun tjekker mindst 7 gange dagligt, hvor meget vand hun har drukket. Hun følger sådan et diætprogram, hvor hun skal drikke mindst 1,5 liter vand hver dag. Og ja, hun drikker sit vand på klokkeslag. Det er lidt sjovt at følge med i.

Find en billig låsesmed

Vi kan godt grine lidt af os, selv når vi taler om det. Men det er faktisk lidt alvorligt. Det er et tydeligt tegn på, hvad isolation og lockdown har gjort ved os. Vi glæder os til en mere normal hverdag. Lidt færre bekymringer. Mindre frygt for virusset. Men mange af os vil sikkert bevare nogle af de nye vaner, vi har udviklet. Fx så har jeg da også været på nettet for at finde en billig låsesmed, som jeg kan ringe til, hvis ’uheldet’ er ude, fordi jeg ikke fik tjekket, at jeg har husket mine nøgler. Han telefonnummer står i min lille notesbog. Håndskrevet. Jeg ved nemlig, at min lille notesbog altid er i min taske.Skal være den bedste!

Nye vaner

Jeg tror, der er mange, der kan nikke genkendende til, hvad jeg siger. Det her med nogle nye vaner, man har oparbejdet. Selv har jeg jo mildest talt også vendt op og ned på nat og dag. I perioder. Og jeg talte med en god kammerat, som sagde, at han ikke kan sove igennem om natten. Han vågner efter 3 timer, kukkelurer i 2 timer, og så falder han i søvn igen og sover måske 3 eller 4 timer til.

En tredje bekendt, jeg har, har udviklet en vane med at begrave sig i arbejde. Hun er ikke til at få ud af huset. Hun foretrækker at undskylde, at hun ikke vil komme med på café eller en tur i skoven med, at hun har for meget arbejde og derfor ikke har tid. Vi ved godt, at det ikke passer. Men hvis hun ikke vil, så kan vi jo ikke tvinge hende.

Ret utroligt, ikke?

Ja, det er utroligt, hvad Covid har gjort ved os. Også os, der ikke har været smittet. Vi har udviklet små, mærkelige vaner og tvangstanker. Nogle af os mener, at vi kan håndtere dem. Men der er andre, som virkeligt vil få brug for professionel hjælp i fremtiden – når vi er kommet helt ud af pandemien. Selv håber jeg, at jeg vil kunne komme af med den her idé om at tjekke, at mine nøgler er i min taske en gang snart. Vi må jo mange flere ting nu. Livet er ikke længere så præget af isolation og ensomhed.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *