De imaginære venskaber og relationer

Sidder du også tit foran fjernsynet og ser reklamerne for de mange forskellige datingsider, hvor folk smiler og frister med kønne mennesker og store røde hjerter? Disse situationer er blot eksempler på online databaser, som internettet udbyder, hvor tusindvis af mennesker mødes gennem nettet og udvikler forhold, venskaber og relationer til nye mennesker. Sidder du også og tænker, at det ville være sjovt at se nærmere på, så er mulighederne i dag mange og åbne, og begrænsningerne er op til dig selv.

Online dating er et system, der fungerer online på internettet, som giver mennesker, unge som gamle, muligheder for at kommunikere sammen med andre mennesker over nettet, som regel med formålet at gå på date eller møde den eneste ene. Disse forskellige online dating sider giver mulighed for at oprette en privat profil, hvor du kan skrive fakta om dig selv, og hvad du søger inde på siden. Disse former for kommunikation over nettet, kan ses som fordelagtig, da disse databaser rummer stor forskellighed af type mennesker, og man kan nemt og hurtigt surfe rundt på andres profiler og skrive til dem, der interesserer en – hvilket kan hjælpe mange mennesker til at møde andre mennesker, end dem de er vant til at omgås. Derfor kan man sige, at online dating fungerer som en online mødestation for mennesker.

dsc_0091-001Online dating besidder en masse fordele
Flere og flere datingsider begynder at oprette tilbud om gratis profiler, hvilket giver en god mulighed for at snuse til området og se, om det kan betale sig, mens andre tager en lille sum penge for at være oprettet, men til gengæld giver mange muligheder for at kommunikere med omverdenen over nettet.

En anden fordel ved online dating sider er netop det, at vi i dag er i globaliseret samfund, hvilket gør mulighederne store for at møde mennesker og komme ud i verden med andre øjne, end dem man er vant til. Online dating giver nemlig mulighed for at udforske menneskemængderne i verden, og åbner mulighederne for at møde mennesker og skabe en ny fremtid – med måske din drømmekæreste – hvem ved? (Prøv f.eks. en svensk datingside)

Samtidig med, at man kan finde den type person man søger efter, kan man også møde mennesker med anden kultur og nationalitet uden, at det skulle være en begrænsning for kommunikationen mellem dig og personen. Alle kan oprette sig i dette store univers, hvor sjæle finder tryghed og smil finder sted. Alle er lige over nettet og ingen kan afgrænse de muligheder for at kontakte andre, udover dig selv og lysten til at date.

Typisk bliver datingsider tit set som svindel med falske profiler eller bliver kaldt for pengesuser, men trods kritiske meninger, kan man sige, at denne form for kommunikation giver nogle gode muligheder for mange mennesker at møde andre mennesker, men også at styrke sit sociale netværk, hvilket både kan give selvtillid og gå-på-mod i livet, og kan dermed også give en slags livslyst, som netop er med til, at vi som mennesker fungerer sammen – og kan indgå i forhold og i det samfund, som vi lever i i dag.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *