A la Carte og andre brætspil

Interesserer du dig for mad – og det tror jeg bestemt du gør, eftersom du har fundet ind på denne glimrende blog, så vil det glæde dig at vide, at der findes et hav af sjove brætspil, hvor temaet er mad!

Her er tre gode eksempler. Alle spil kan i øvrigt købes hos hyggeonkel.dk :

A la Carte
Årets familiespil 2012/13 hedder “A la Carte”, og handler ikke overraskende om, at lave mad. Hver spiller har sit eget komfur med tilhørende gryde – og så gælder det bare om at få kokkeret de lækreste retter (som f.eks. elefant-snabel og chokolade-mus).

En ret færdiggøres ved at krydre den korrekt og få skruet komfuret op på de korrekte varmegrader. Ligesom i virkelighedens verden er spillet også spækket med muligheder for at kokkene kan være ondskabsfulde ved hinanden. Mens der kokkereres, kan der nemlig tages en kaffepause, hvor man kan bytte komfur eller “hjælpe” en modstander med at få krydret retten (overkrydres en ret, er den uspiselig og skal kasseres).

Alt i alt et rigtigt sjovt spil, der sagtens kan anbefales til den mad- eller spilleglade familie.

01-a-la-carte-skraa

Spise med Price
Du kender helt sikkert de to madglade brødre og deres madprogram, der uge efter uge tryllebinder den danske befolkning. Men vidste du, at de faktisk også findes i en brætspilsversion? Her er alderen dog flyttet lidt op, og det anbefales at man mindst er 12 år (og interesseret i madlavning) inden man kaster sig over dette quizspil om mad.

Pixeline – Lær om Mad
Selvfølgelig – fristes man næsten til at sige. Selvfølgelig, er Pixeline på banen med et madspil, hvor de yngste kan boltre sig med at rubricere forskellige madtyper. Det kan spilles helt ned fra 4 år, så hvis I har en ung Gordon Ramsey i familien, så er det bare at gå i (mad-)krig!

Kender du andre gode brætspil om mad, så skriv endelig i kommentar-feltet, så andre også kan få glæde af dem.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *