Ægtemand eller syning

Det var en hyggelig aften, jeg tilbragte hos min veninde gennem mange år, Hanne, i aftes. Hanne er efter 22 års ægteskab blevet alene, fordi hendes mand har fundet en yngre model og valgte at forlade Hanne for et halvt års tid siden.

Det første, Hanne gjorde, da jeg kom ud til hende i huset, som hun er blevet boende i, var at trække mig med ind i spisestuen, hvor jeg straks kunne se, at hendes store spisebord var fyldt med en masse stof og forskelligt sytilbehør.

Jeg blev lidt overrasket, fordi jeg ikke tidligere har oplevet, at syning hørte til Hannes interesser.

Hun fortalte, at hun for nylig havde kastet sig over patchwork, for hun gad ikke bruge alle sine aftener på at sidde passivt og glo på fjernsynet. Hun havde i et stykke tid overvejet, hvilken form for hobby, hun kunne tænke sig at bruge noget tid på, og så var hun kommet i tanker om, at hun faktisk altid havde kunnet lide udseendet af for eksempel patchwork tæpper, så valget var altså faldet på det.

Hun viste mig de forskellige stykker patchwork stof – købt hos Hanne – som hun havde købt til formålet. Hun havde stof i fire forskellige farver, så hun kunne sy et farvestrålende tæppe. Det første tæppe vil jeg bruge som sengetæppe, fortalte hun, for jeg skal såmænd nok lave nogle småfejl her i starten, men det gør jo ikke så meget, når tæppet er gemt væk i soveværelset, hvor der ikke er så mange, der ser det.

[important title=”Vigtigt”]Vi mener ikke, at det umiddelbart er muligt at erstatte en ægtemand med et stykke patchwork :-)[/important]

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *