Grå stær og operation?

Jeg er 50 år gammel, og synes jeg kan begynde at mærke alderen trykke i forhold til mit syn. Jeg har i mange år ikke haft et godt nattesyn, og det er bestemt ikke blevet bedre. Det er svært for mig at se nuancer, når det er ved at blive mørkt. Jeg har også bemærket, at hvis der kommer en bil imod mig med særligt stærke lygter, bliver jeg let blændet af det. Tit når jeg skal se på for eksempel min telefon, er det som om, jeg skal indstille mit syn for at læse, og mange gange er jeg nødt til at hente mine briller for at se, hvad der står. Det er ganske nyt for mig.

 

Min far er 70 og har netop fået en operation for grå stær i det ene øje. Hans syn var kun 30% på det ene øje og 40% på det andet. Han fik sin operation på et øjenhospital i Charlottenlund: http://ohd.dk/ . Nu er det så ved at være et par uger siden, han fik sin øjenoperation, så jeg var vældigt interesseret i at høre, hvordan det så var.

 Laseroperation

Han var meget tilfreds med sin laseroperation og havde allerede fået et lang bedre syn på det ene øje. Han havde ikke følt meget ubehag ved selve operationen – dog er det jo altid lidt ubehageligt, når nogen er så tæt på dit øje selvfølgelig. Han fik nogle bedøvende øjendråber inden operationen. Selve proceduren tog cirka en halv time.

Han havde kun haft let ubehag de første par dage. Han skal bruge øjendråber de første 3 uger. Det næste øje skal han have opereret i februar, og så er han syn betydeligt forbedret. Han skal vente et par uger med at få nye briller, da øjet vil udvikle sig i de første par måneder.

Hvad er dine erfaringer med operation for grå stær?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *