Danske juleønsker og traditioner

Julen er en dejlig tid, hvor vi fejrer højtiden med venner og familie. Mange af os har de samme traditioner, og mange familier har også indført deres egne traditioner.

 

I min familie har vi for eksempel tradition for at lave en speciel slags kalkun i en stegeso. Vi bruger kun kalkunbrystet og putter fars indeni med kastanjer og cognac. Denne ret får vi kun til jul, så den er for os forbundet med en juletradition. Andre familier får flæsesteg og medister og andre and og så videre. Hver familie sin tradition.

 

Vi har faktisk en sjov tradition. Vi putter 2 mandler i for hver person, så er vi for eksempel 12 personer, er der 24 mandler – og 24 gaver. Hvert familiemedlem medbringer nemlig 2 mandelgaver. De lægges så på spisebordet og for hver gang, der findes en mandel, kan der tages en gave. Hvilke anderledes juletraditioner har I i jeres familie?

 

Så er der det med gaver. De fleste lægger deres gaver under træet, så man kan gå os glæde sig over, hvad der mon findes indeni de smukke indpakninger. Nu er alt jo ikke om gaver og penge, men jeg ville blive vildt glad for et Certina ur til jul. Hvad ønsker du dig til jul?

 

For mange piger er det faktisk Georg Jensen smykker, der står højt på ønskesedlen, og der er jo penge at spare her: https://brodersenkobborg.dk/produkter/8-georg-jensen-smykker/

 

Vi forbinder også julen med søde sager. Det kan være småkager og konfekt og måske også æbleskiver. Mange glæder sig også til at juleøl også kaldet nisseøl kommer på hylderne.

 

Der er julemarkeder mange steder, hvor der er en eller anden form for underholdning, og gader og stræder er pyntet. Det er en skøn tid. Mange virksomheder har også julefrokost i december.

 

Pakkekalender til de mindste – eller lidt større J – er også en dejlig ting.

 

Nyd de danske juletraditioner – og rigtig glædelig jul!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *